Duurzaam &
Verantwoord ondernemen
TOBROCO-GIANT

EcoGIANT: Green innovation, GIANT impact

Bij TOBROCO-GIANT streven we ernaar om ons bedrijf te verbeteren, te versterken en gezonder te maken voor toekomstige generaties. Om deze duurzaamheid te garanderen, staan de 3 P’s centraal:

People, Planet, en Profit.

Deze principes dienen als onze leidraad voor ons maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  • People: Benadrukt het belang van het welzijn van onze medewerkers, partners, en de gemeenschap.
  • Planet: Herinnert ons eraan dat we zuinig moeten zijn op onze natuurlijke hulpbronnen en milieu en moeten letten op onze ecologische voetafdruk.
  • Profit: benadrukt dat duurzaam economisch succes hand in hand gaat met onze sociale en ecologische verantwoordelijkheden. Winst is niet alleen een financiële term; het is succes dat ethisch, verantwoord en duurzaam is.

Benieuwd naar hoe wij deze principes integreren in ons bedrijf? Lees dan gerust verder!

People: Onze mensen

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen hoort rekening houden met de mensen om ons heen. Deze mensen zijn in de eerste plaats onze medewerkers. Bedrijfsprestaties hangen immers voor een groot deel af van de inzet en de professionaliteit van de medewerkers. En dat geldt ook bij de overstap naar circulaire bedrijfsprestaties. We doen verschillende dingen om te investeren in onze medewerkers:

fotobehaaldfeb2024.jpg

1. Investeren in de ontwikkeling- en carrièremogelijkheden van de medewerkers

De basis van ons succes bij TOBROCO-GIANT is ons team. Wij geloven dat de ontwikkeling van onze medewerkers essentieel is voor ons succes. Daarom bieden we een breed scala aan trainingen en cursussen aan om niet alleen hun vaardigheden te verbeteren maar ook hun persoonlijke groei te stimuleren. Dit omvat trainingen voor de hef- en reachtruck, EPT, Nederlandse, Engelse en Duitse taalcursussen, training in leiderschap, en specifieke opleidingen voor het bedienen van een tractor of stapelaar. Deze programma's zijn ontworpen om onze medewerkers te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn in hun rol en om zich voor te bereiden op toekomstige kansen binnen ons bedrijf.

papierloosinproductie.png

2. Volledig papierloos in productie: van tekening tot levering

Onze overgang naar een volledig papierloze productie heeft niet alleen een positieve impact op het milieu, maar verbetert ook aanzienlijk de werkomgeving en het welzijn voor onze medewerkers. Door de eliminatie van fysiek afval en de stimulatie van een opgeruimde en efficiënte werkruimte. We zetten ons in voor de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers door het gebruik van digitale ontwerptools en geavanceerde productiesystemen, wat de noodzaak voor fysieke inspanning vermindert en de precisie verhoogt. Daarnaast maakt het onze teams efficiënter werken met minder fysieke belasting en stress.

Ons innovatieve productieproces begint met een volledig digitale ontwerpfase waarbij een 'digital twin' van elke machine wordt gecreëerd. Deze digitale tweeling is een exacte replica van de machine, tot in het kleinste detail, waardoor aanpassingen snel en efficiënt kunnen worden doorgevoerd zonder fysieke prototypes.

Ons geautomatiseerde systeem regelt vervolgens de bestelling van materialen en de assemblage-instructies, die vooral bestaan uit foto's en video's, en stuurt deze direct naar de productielijn.

In onze productiehallen zorgen beeldschermen voor een duidelijk overzicht van het productieproces, waardoor eventuele vertragingen snel geïdentificeerd en aangepast kunnen worden. Het resultaat is een opgeruimde, efficiënte productiehal waar geen gereedschap of materialen rondslingeren die niet nodig zijn. Alles is perfect georganiseerd, en het enige papier dat je nog vindt, is in het toilet ;).

We blijven in toekomst investeren in automatisering en software om onze productiecapaciteit en -efficiëntie te vergroten. Onze inzet voor een volledig geautomatiseerd en papierloos productieproces is een voorbeeld van onze voortdurende inspanningen om de efficiëntie te verhogen en onze impact op het milieu te minimaliseren.

sociaalhuisoisterwijk.jpg

3. Samen werking met Sociaal Huis Oisterwijk

Sinds januari 2023 werken we samen met Sociaal Huis Oisterwijk, waar zij op maat gemaakte brandstofslangen voor ons produceren. Deze slangen worden gemaakt in de Samenwerkplaats, een onderdeel van Sociaal Huis Oisterwijk, en zijn direct gekoppeld aan onze eigen productiebehoeften. Deze samenwerking biedt niet alleen werkgelegenheid voor mensen in de regio, maar zorgt er ook voor dat de slangen naadloos in ons productieproces passen. In het afgelopen jaar hebben ze zo’n 6500 stuks voor ons geproduceerd. De geproduceerde slangen worden zodanig geleverd dat ze direct in ons magazijn kunnen worden opgeslagen en vervolgens naar de productielijn worden gebracht. Deze samenwerking onderstreept ons streven om niet alleen als bedrijf te groeien, maar ook een positieve impact te hebben op de gemeenschap en de mensen om ons heen!

2767_img_20230616_131621.jpg

4. Waardering voor inzet: traktaties en borrels

Om onze waardering voor het harde werk en de toewijding van onze medewerkers te tonen, zorgen we regelmatig voor speciale momenten van verwennerij. Vijf keer per jaar verrassen we het team met heerlijke traktaties, variërend van versgemaakte soepen tot broodjes pulled pork, van een gezellige frietkar tot warme appelflappen. Een bijzonder hoogtepunt in het jaar is de BBQ in juni, om de bouwvak in te luiden, en onze traditionele kerstborrel in december, waar we samen het jaar feestelijk afsluiten.

Daarnaast genieten we elke maand samen van een selectie heerlijke vlaaien van Multivlaai. Toine en Caroline zorgen elke maand voor heerlijke taarten voor het hele bedrijf, ter ere van de jarigen die maand. Deze traditie begon toen het team nog klein was en iedereen voor zijn of haar verjaardag zelf gebak meebracht. Naarmate het team groeide, werd dit uitdagender en droegen alle medewerkers €1 per maand bij voor de taarten. Na de coronapandemie besloten Toine en Caroline de volledige kosten voor hun rekening te nemen en de traditie voort te zetten. Dit gebaar versterkt niet alleen waardering, maar is ook een zoete herinnering aan de jarigen van die maand!

Planet: Onze aarde

Onze inzet voor de planeet komt tot uiting door onze baanbrekende stappen in de productie en het gebruik van elektrische machines en door het recyclen van e-waste.

0i8a4300.jpg

1. Innovatie Door Elektrificatie: Green-ant-edition

Onze elektrische wielladers, zoals de G2700E X-TRA in de Green-Ant-Edition, zijn een toonbeeld van hoe wij innovatie met milieubewustzijn combineren. Dit model was ook te zien op de Agritechnica Beurs in Hannover, waarin deze was uitgevoerd in de Green-Ant-Edition (zie afbeelding). Deze krachtpatser, geheel in lijn met het thema Green Productivity, beschikt over vele kwaliteiten. De machine is stil en krachtig en symboliseert onze inzet voor innovatie en milieubewustzijn. Ze bieden een schoon, emissievrij alternatief voor traditionele apparatuur, perfect voor gebruik in stedelijke gebieden, binnenin gebouwen, of rond dieren. Ontdek hoe onze technologie bijdraagt aan het verminderen van de ecologische voetafdruk en versterk ons team om de zelf een steentje bij te dragen aan dit proces.

img_6164.1jpg.jpg

2. Met JEKKO Worden We Eco-Giants

Duurzaamheid stopt niet bij onze machines. Bij TOBROCO-GIANT breiden we onze groene missie uit met de introductie van JEKKO-inzamelboxen op onze locaties. Deze stap benadrukt onze inzet voor het milieu door het makkelijk en leuk maken van het recyclen van e-waste. Van lege batterijen tot kapotte spaar- en ledlampen en kleine elektrische apparaten, alles krijgt een tweede leven. Doe mee en help ons onze ecologische voetafdruk te verminderen. Jouw kleine actie heeft een GIANT impact.

duurzaamheidslabelskledinggoodfuture(1).png

3. Circulaire en duurzame bedrijfskleding

Voor onze bedrijfskleding geldt dat deze gemaakt wordt onder goede (gecontroleerde) arbeidsomstandigheden. En zeker zo belangrijk: onze bedrijfskleding wordt geproduceerd uit duurzame en circulaire grondstoffen. Ook nemen geven wij afgedragen bedrijfskleding retour waarna deze kleding wordt verwerkt tot nieuwe producten. Dit allemaal in samenwerking met Goodfuture. Met de opbrengst van de oude bedrijfskleding ondersteunt Goodfuture een aantal goede doelen. Zo gaan we samen met u op weg naar een goede, duurzame toekomst!

Profit: Ons duurzaam economisch succes

Onze kijk dat winst verder gaat dan financieel succes wordt weerspiegeld in hoe we onze bedrijfsvoering benaderen. Denk hierbij aan de eerdergenoemde papierloos in productie, maar ook de partnerschappen en onze deelnames aan de beurzen.

1. Samen Sterker: Partnerschappen voor duurzaamheid

Onze samenwerkingen met toonaangevende bedrijven zoals Jungheinrich en Relement onderstrepen onze toewijding aan duurzaamheid en innovatie. Door krachten te bundelen, hebben we doorbraken bereikt in bijvoorbeeld elektrische aandrijving met Jungheinrich. Daarnaast hebben we samen met Relement biobased industriële coatings geïntegreerd op de machines. Deze coatings van Relement bevatten het hoogste percentage biobased content dat ooit is bereikt.

dsc08477.jpg

2. Duurzaamheid op het Wereldpodium

Bij TOBROCO-GIANT dragen we ons steentje bij aan een duurzamere wereld, niet alleen door onze producten maar ook door onze actieve deelname aan 's werelds grootste landbouwbeurs, Agritechnica. Hier laten we zien hoe onze elektrische machines de landbouwsector kunnen transformeren naar meer milieuverantwoordelijke praktijken. Word deel van ons team en help ons de toekomst van duurzame landbouw vorm te geven.

Join us and be part of something GIANT!

Jouw carrière hier betekent niet alleen werken aan de GIANT-machines met technologische innovatie, maar ook bijdragen aan een duurzamere wereld. Wij bieden een plek waar dit mogelijk is. Kom bij ons werken en wordt deel van de GIANT-family.

Interesse? Neem contact op!

Kom je ons team versterken? Bel of mail ons voor een kennismaking.

tobrocogiantlogo.png